Λεξικά

Λήμμα Εξήγηση
Σφολιάτα
Λεξικά - Ελληνικά

Η σφολιάτα είναι πολυστρωματική ζύμη με εναλλασσόμενα στρώματα ζύμης και βουτύρου.

Σπιτικά αρτοσκευάσματα σφολιάτας με ζάχαρη

Η παρασκευή της ζύμης σφολιάτας είναι αρκετά χρονοβόρα, επειδή για να διατηρηθεί η πολυστρωματική δομή και να μην ομογενοποιηθεί το παρασκεύασμα, πρέπει να ψύχεται ( 16 °C) μεταξύ των διπλωμάτων και ανοιγμάτων.  Αυτή η ξεκούραση επιτρέπει στις ίνες γλουτένης να συνδεθούν και να παραμείνουν σε στρώματα.

Εμφανίσεις - 282
Ρεβίθια
Λεξικά - Ελληνικά

Τα ρεβίθια καταναλώνονται βραστά ή μαγειρευτά ως όσπρια, καβουρντισμένα ως ξηροί καρποί (τα γνωστά στραγάλια), γίνονται θρεπτικά άλευρα και μετά από επεξεργασία μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως υποκατάστατο του καφέ. Είναι πλούσια σε φώσφορομαγνήσιοασβέστιο και σίδηρο καθώς και βιταμίνες Β, Κ, Ε, και C.

Εμφανίσεις - 22
Συνώνυμα - ρεβύθι, όσπρια, ρεβύθια
Παρμεζάνα
Λεξικά - Ελληνικά

Η παρμεζάνα ή παρμιτζάνο-ρετζάνο (Parmigiano-Reggiano) είναι σκληρό κοκκώδες τυρί από την Ιταλία, από τις επαρχίες της Πάρμα, του Ρέτζο-Εμίλια, της Μπολόνια (μόνο η περιοχή δυτικά του ποταμού Ρένο) και Μόντενα στην Εμιλία-Ρομάνια και στην επαρχία της Μάντοβας (στην περιοχή νότια του Πάδου) στη Λομβαρδία. Η παρμεζάνα είναι προϊόν προστατευόμενης ονομασίας προέλευσης και σύμφωνα με τον ιταλικό και ευρωπαϊκό νόμο μόνο το τυρί από τις προαναφερόμενες περιοχές μπορεί να ονομάζεται παρμεζάνα. Παρασκευάζεται από αγελαδινό γάλα.

Εμφανίσεις - 311
Συνώνυμα - τυρί, τυριά
Μοχίτο
Λεξικά - Ελληνικά

Το μοχίτο είναι κοκτέιλ το οποίο αποτέλειται από πέντε συστατικά: λευκό ρούμι, ζάχαρη, χυμό από λάιμ, ανθρακούχο νερό (σόδα) και δυόσμο (ή μέντα). Προέρχεται από την Κούβα. Το μοχίτο έχει γίνει πολύ δημοφιλές καλοκαιρινό ποτό τα τελευταία χρόνια. Συνήθως στην αρχή λιώνονται τα φύλλα δύοσμου, ώστε να απελευθερωθούν τα αιθέρια έλαια του δυόσμου, μαζί με ζάχαρη και χυμό από λάιμ και στην συνέχεια προστίθεται το ρούμι. Το μίγμα ανακατεύεται ώστε να διαλυθεί η ζάχαρη και μετά προστίθεται η σόδα και παγάκια. Τέλος, το μοχίτο συνήθως γαρνίρεται με φύλλα δυόσμου και φέτες λάιμ.

Εμφανίσεις - 299
Μαγιά
Λεξικά - Ελληνικά

Η Μαγιά αρτοποιίας είναι η κοινή ονομασία για τα στελέχη των ζυμομύκητων που χρησιμοποιούνται ως διογκωτικοί παράγοντες κατά το ψήσιμο του άρτου και των αρτοσκευασμάτων, όπου μετατρέπουν τα ζυμώσιμα σακχάρα της ζύμης σε διοξείδιο του άνθρακα και αιθανόλη. Η μαγιά αρτοποιίας είναι το είδος Saccharomyces cerevisiae, ομοειδές και συγγενικό της  μαγιάς μπύρας. Είναι μονοκύτταρος μικροοργανισμός που βρίσκεται παντού στο και περί το ανθρώπινο σώμα.

Εμφανίσεις - 394
Γίγαντες
Λεξικά - Ελληνικά

Το φασόλι είναι ο καρπός της φασολιάς. Είναι εδώδιμος καρπός και θρεπτικό όσπριο. Γνωστό φαγητό με βάση το φασόλι είναι η φασολάδα.

Εμφανίσεις - 307
Συνώνυμα - Φασόλια
© 2021 Food Recipes. All Rights Reserved. Powered by Hereco Ltd

Please publish modules in offcanvas position.

Cron Job Starts